
Mester süteménylisztből
Nagyon-nagyon finom lett ez a tészta is! Házi sárgabarack lekvárral és házi dióval készítettem. Szerintem nincs párja és senki meg nem mondja róla hogy gluténmentes és tejmentes!
Hozzávalók 26x18-as méretű tepsihez:
- 190 g Mester süteményliszt
- 1 kk sütőpor
- 60 g porcukor
- csipet só
- 1 db M-es tojás
- 40 g margarin
- 25 ml kókusztej/rizstej/mandulatej
- 3 g porélesztő
Töltelék:
- sárgabarack lekvár
- 160 g darált dió
- 85 gr cukor
Máz:
- 3 ek víz
- 3 ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 30 g margarin
A lisztet, porélesztőt, sütőport, cukrot, sót és az egész tojást egy tálba mértem, hozzáöntöttem a langyos tejet és a puha vajat is, majd kézzel összegyúrtam a tésztát, amit kb. 10-15 percre hűtőbe tettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A pihentetési idő letelte után a tésztát rizslisztezett felületen átgyúrtam 3 egyenlő részre osztottam..
A tésztaadagokat egyenként újra átgörgettem a lisztezett felületen..
...26x18 cm méretűre nyújtottam.
A kinyújtotta lapot tepsibe tettem, egyenletesen lenyomkodtam.
Megkentem lekvárral és megszórtam a cukros-diós töltelékkel..
A második tésztalapot is kinyújtottam és a diós részre tettem...
Újabb lekvár és dió réteg következett, majd a 3. kinyújtott lappal befedtem és pici méretű nyújtófával kicsit átgörgettem, hogy szép egyenletes legyen a tészta. Villával megszúrtam és még 10 percet pihentettem.
180 fokra előmelegítettem a sütőt és 30-35 perc alatt készre sütöttem.
(a sütési idő eltérő lehet)
Miután kivettem, hideg helyre tettem és csak akkor vontam be a tetejét csokimázzal, miután már teljesen kihűlt.
A mázhoz a vizet a cukorral összefőztem, hozzáadtam a kakaóport végül belekevertem a margarint.
..és persze, hogy nem vártam meg hogy megdermedjen a csoki :)
Brutálisan finom lett!!!