
Mester süteménylisztből
A Cookori konyhafelszerelési webáruháztól kaptam ajándékba egy virágfánk készítő formát. Bevallom, több receptet is kipróbáltam, inkább kevesebb mint több sikerrel és nem találtam méltónak egyeiket sem arra hogy feltöltsem ide a blogba. Na de ma... ma végre megsütöttem az első igazi és tökéletes virágfánkot és annyira-de annyira örültem :) A receptet itt találtam, átalakítva, glutén-és tejmentes verzióban pedig így nézne ki..
Hozzávalók:
- 100 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 2 db M-es tojás
- csipet só
- 1 ek porcukor
- 1 tk Dr. Oetker vanília kivonat
- 50 ml Joya mandulás rizstej + sütés közben még 1-2 ek
Majd a felforrósodott fánkformát a tésztába mártottam, figyelve arra, hogy a tészta ne lepje el a forma szélét!!!
Majd visszatettem az olajba és pár pillanat múlva kezdett a tészta elválni a sütőformától...
Sütés közben a tészta szépen lassan kezdett besűrűsödni, így kétszer kellett egy-egy evőkanál tejet tennem hozzá, alaposan összekevertem és sütöttem is tovább a fánkokat!
Pillanatok alatt megsül így érdemes figyelni! Egyszer megfordítottam, vártam picit és ki is vettem, papírtörlőre tettem a fánkokat...
Annyira örülök hogy sikerült :) :) Készítettem egy rövidke videót, itt tudjátok megnézni :)
A kész fánkokat porcukorral szórtam meg..
Isteni finooooooooooom! :)
Partnerem a Mester Család!
A virágfánk formát köszönöm a Cookori webshopnak!