
Nutri-free mix per pane lisztből
Hozzávalók egy 20x24-es tepsihez:
- 320 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- 4 ek Tutti holland kakaópor
- 100 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 100 ml olaj
- 260 ml víz
- 2 ek citromlé
Krémehez:
- 1 tasak Dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 275 ml Joya mandulás rizstej
- 6 ek cukor
- 50 gr kókuszreszelék
- 3 ek Liga margarin
A csokibevonathoz:
- 100 gr Liga margarin
- 100 gr cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek Joya mandulás rizstej
A piskótához a lisztet, a kakaóport, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a sót egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Egy mérőpohárba kimértem a vizet és az olajat, majd hozzáadtam a citromlevet és az egészet a lisztes keverékhez öntöttem, kanállal összekevertem. A tepsit sütőpapírral béleltem ki és a masszát beleöntöttem. Tetejét vizes kanállal elsimítottam. Majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő eltérő lehet) Miután elkészült a piskóta, rácsra tettem hűlni, ezután széleit levágtam majd félbevágtam...
Amíg sült a piskóta, elkészítettem a krémet. Ehhez a pudingport a rajta levő lírás alapján elkészítettem (csak a hozzávalókban írt mennyiségeket használtam) majd a kókuszreszeléket, kihűtöttem és belekevertem a 2 evőkanál szobahőmérsékletű Ligát. A csokimázhoz a Ligát a cukorral, kakaóporral és a tejjel összefőztem. A kihűlt piskótát kettévágtam, megtöltöttem a pudingos krémmel, rátettem a félbevágott piskótalap tetejét, és leöntötem a korábban összefőzött csokimázzal, majd megszórtam kókuszreszelékkel és hűtőbe tettem.
Íme az én glutén, tej-és tojásmentes kakaós piskótám! ☺️
A sütéshez használt gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopból szerzem be!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.