
Glutén, tej és hozzáadott cukor nélkül
A tejmentes palacsinta hozzávalói:
- 250 gr Mester palacsintapor (itt kapható)
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 tk eritrit
- 12 gr házi vaníliás por eritrit
- fél citrom reszelt héja
- 270 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 260 ml Joya mandulás rizstej
A serpenyő kenéséhez kókuszolaj.
A töltelék hozzávalói:
- 250 gr laktózmetnes túró
- 12 gr házi vaníliás por eritrit
- 2 ek eritrit
- fél citrom reszelt héja
Ehhez a tojást, mandulatejet és a szénsavas vizet egy tálba mértem, összekevertem. Ezután hozzáadtam a lisztet, eritritet, vaníliás eritritet és a reszelt citromhéjat is. Kézi habverővel csomómentesre kevertem. Nem kell megijedni, itt még kissé folyós a tészta, de pár perc elteltével be fog sűrűsödni.A palacsintasütőt vékonyan kikentem kókuszolajjal, felforrósítottam és merőkanállal tettem bele a tésztából, szépen eloszlattam a serpenyőben..
Közepes lángon mindkét oldalát szép világosra sütöttem majd megkentem töltelékkel..
..és mind megettem :) :)
Elkészítettem vanília pudinggal töltve, hát valami isteni :) A pudingot is Joya mandulatejjel főztem fel.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!