Túrós amerikai palacsinta Mester palacsintaporból

 

Túrós amerikai palacsinta Mester palacsintaporból

Glutén- és laktózmentesen

Illéskrisz oldalán láttam meg ezt a fantasztikus repcetet, alig vártam hogy végre legyen időm kipróbálni. 

 

 

 

Hozzávalók:

- 1 bögre (177 gr) Mester palacsintapor (itt megvásárolható: Mester család)
- 1 bögre (3 dl) laktózmentes tej
- 150 gr laktózmentes túró
- 1 db M-es méretű tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 kk vanília kivonat
- 1 citrom reszlet héja

Az öntet bármi :) kinek mihez van kedve, én most fagyasztott erdei gyümölcsöt melegítettem össze némi cukorral, citromlével és fahéjjal.

A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, sót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat egy tálba mértem majd egy másikban a túrót, tojást és a tejet összekevertem. A kettőt összeöntöttem és hagytam állni 10-15 percet. Elsőre nagyon folyós a massza, de nem kell hozzá több liszt, amíg áll, szépen besűrűsödik majd :)

Amíg állt a tészta, elkészítettem az öntetet. Fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kisebb lábasba tettem, szórtam rá kb 1 csapott ek cukrot, 1 kk őrölt fahéjat és fél citrom levét majd az egészet összefőztem.

A palacsintákat egyesével közepes lángos, oljajozott serpenyőben kisütöttem, egy-egy evőkanálnyi adagot tettem a serpenyőbe majd mikor kezdett hólyagosodni a teteje, megfordítottam és a másik felét is megsütöttem...

A kisült palacsintákat a gyümölcsszósszal öntöttem le. Isteni finooooom! :)

Az alapanyagokat a Mester Család biztosította!

http://webaruhaz.mestercsalad.hu/

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.


 

vissza