
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán
- 20 g fehérbor ecet/almaecet/frissen facsart citromlé
- csipet szódabikarbóna
- csipet só
- 30 g eritrit
- fél citrom reszelt héja
- 1 kk vanília kivonat
- 110 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 20 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
Hozzávalók a kakaós tésztához:
- 75 g víz
- 20 g fehérbor ecet/almaecet/frissen facsart citromlé
- csipet szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g eritrit
- fél citrom reszelt héja
- 1 kk vanília kivonat
- 15 g holland kakaópor
- 110 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 20 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
A vizet, fehérbor ecetet kimértem, összekevertem, hozzáadtam a többi alapanyagot is. Ez egy elég ragacsos tészta, így én a jól bevált gumikesztyűs módszert használtam. Ugyan így jártam el a kakaós tésztával is. Kb. 5 percet pihentettem mindkettőt, majd a világos tésztából pici, kb. 1 cm átmérőjű gombócokat formáztam egy teknőchöz 5 kis gombócot használtam fel (4 kell a lábához 1 db pedig a feje lesz).
A kakaós tésztából kisebb diónyi adagot csíptem, gombóccá formáztam, kissé kilapítottam és egy bonbon mártóvillával (ami helyett tökéletes a fogvájó is) becsíkoztam, berácsoztam a képen látható módón...
A kakaós tésztát a 4 kisebb gombócra tettem, óvatosan rányomtam, majd az ötödik kis gombócból elkészítettem a teki fejét. :)
Végül a kakaós tésztából nagyon piciket, szinte gombostűhegynyi adagokat csíptem, abból készítettem el a teknősök szemét. :)
160 fokra előmelegített sütőben alsó-felső funkción kb. 20 percet sütöttem.
TIPP! Aki szeretné, vékonyan lekenheti sütés előtt sárgabarack lekvárral, így nem ennyire kis sápadtarcú mint az enyém. :)
Alapanyagok, hozzávalók a Diétás Termékek Webshopból!