
Glutén- és tejmentesen
Meg sem tudom mondani mikor ettem ilyet sütit utoljára. Azzal nagyjából tisztában voltam hogy nem az a tipikus összedobom, sütöm és eszem kategória, na de hogy ennyire???? :O Sütöttem már pár extra sütit, de ennyit még talán egyikkel sem bajlódtam. Sikerült ugyanis egy nem túl pontos receptre bukkannom a neten, vagyis helyesbítek, a recept nem rossz, csak hát a tepsi méretének megadása kissé pontatlan volt, így hát elég jól megjártam. Na de mindegy, a végeredmény magáért beszél, én azt hiszem kihoztam belőle azt amit csak tudtam. :) A süti állati finom, persze közrejátszik hogy házi sárgabarck lekávárral van töltve! ;)
Hozzávalók a sárga laphoz:
- 3 db M-es méretű tojás
- 90 gr cukor
- 150 gr Liga margarin
- 120 gr Nagykun rizsliszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 1 kk sütõpor
Hozzávalók a kakaós laphoz:
- 3 db M-es méretű tojás
- 90 ge cukor
- 150 gr Liga margarin
- 100 gr Nagykun rizsliszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 20 gr holland kakaópor
- 1 kk sütõpor
Kenéshez:
- házi sárgabarack lekvár
Tetejére:
- 100 gr étcsoki
- 2-3 ek olaj
A világos tésztalaphoz a tojásokat szétválaszottam, a sárgákat a cukorral és a puha margarinnal habosra kevertem, hozzáadtam a lisztet és a sütőport majd óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjét is. Na és itt jött a bibi!! Ugyanis az eredeti receptben egy 24x18-as tepsi volt megadva, na mondom akkor mérek és lám, pont találtam egy ekkora méretű tepsit. Sütőpapírral kibéleltem és bele is öntöttem a tésztát..
na mondom jól van, hát elég vastagnak tűnik, debaj, biztos jó lesz. Hát konkrétan mire megsült (180 fokon kb. 20 perc alatt) addigra szinte a duplájára nőtt.
Óóó, mondom ez nagyon király, mert félbevágni nem tudom viszont így meg vastag. Na mindegy, lesz ami lesz alapon a kakaós tésztát is ugyan így készítettem, vagyis a tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal kikevertem, hozzáadtam a süőporral és kakaóporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjét is, majd a sütőpapíros tepsibe öntöttem és megsütöttem..
A két lapot egymás mellé tettem.. (iszonyú vastag volt, legalább 1,5- 2 centi)
Majd mindekettőt félbevágtam..
A bal felső világos lapot megkentem lekvárral..
..és felváltva egymás tetejére rakosgattam a lapokat, úgy hogy mindegyiket megkentem lekvárral...
Na és itt jött az újabb bibi! Szeletelni kellett volna ezt a brutálisan magas és vastag tömböt, azért megbírkóztam ám vele :)
(maradt két csík, nekem sehogy sem jött ki az a mennyiség ami az eredeti receptben volt írva)
Olyan széles csíkokat vágtam, mint amilyen vastag volt a tészta..
Majd ezeket a négyes lapokat ellentétesen egymásra rétegeztem úgy hogy mindegyiket megkentem lekvárral...
Így nézett ki az első két réteg..
Aztán a harmadik..
..majd a negyedik..
Tök pofás, nem? :) Csak ne kellene ennyit játszadozni vele! :)
Az étcsokit az olajjal együtt megolvasztottam és bevontam vele a sakktáblámat majd hűtőbe tettem..
Pár óra múlva szeleteltem! Megérte dolgozni vele, nah! :)
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.