Rumos-fahéjas Szafi Free virágfánk

 

Rumos-fahéjas Szafi Free virágfánk

Gluténmentes, tejmentes, cukormentes

Annyira mutatós desszert! Szerintem nem csak farsangi időszakban tökéletes, mondjuk én a bejglivel és a zserbóval is így vagyok. Akkor sütöm amikor megkívánom. Ezt a Szafi Free változatot most hajdinás piskóta lisztből készítettem. Próbáltam tojás nélkül is, de sajnos az nem igazán lett tökéletes. (persze, ha valaki megsüti tojás nélkül, feltétlen tudassa velem, mert nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen lenne úgy)

Hozzávalók:

- 1 db M-es méretű tojás
- 50 g langyos víz
- 1 tk rumaroma vagy sütőrum
- 17 g por eritrit
- csipet só

- 80 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék

Sütéshez kókuszolaj, forgatáshoz por eritrit/fahéjas poreritrit.

A virágfánk formát itt rendeltem. Most csak a virág formát használtam, de amúgy van a csomagban egy csillag és egy spirálos alakú sütőforma is. 

A felvert tojást és a vizet kézi habverővel összekevertem. Hozzáadtam a sót, eritritet, rumaromát, végül a lisztet. Csomómentesre kevertem és csak addig hagytam állni, amíg a serpenyőben a kókuszolaj felmelegedett. 

IA sütésnél arra kell figyelni, hogy a sütőforma az olajjal együtt melegedjen, vagyis inkább forrósodjon fel. Illetve az is fontos, hogy a tészta ne lepje el a formát, a tetejétől legalább 2-3 mm maradjon el, de erről láthattok fotót lejjebb.

A sütőformát a kikevert masszába mártottam majd egyből átemeltem a forró kókuszolajba. Közepes lángos kicsivel több mint egy percig sütöttem majd papírtörlőre tettem. Akkor jó, amikor a tészta szépen elválik a formától. Sütés után por eritritbe illetve fahéjas por eritritbe forgattam. Számomra teljesen hozza a csörögefánk feelinget és valóban ROPOG!!!

Íme a fázisfotók..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza