
Glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor nélkül!
Sokszor sütöttem már rétest, na nem ám bolti kész rizslapból, mert hát azért valljuk be, abból nem nagy was ist das elkészíteni... Ma a Mester kelt tészta lisztet vettem alapul és a korábbi receptemet használtam, de mivel nem volt itthon tojásom, így megpróbálkoztam anélkül..hát tőkéletes lett :)
Hozzávalók 2 kisebb rúd réteshez:
- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 ek kacsazsír vagy sertés zsír, én most sertés zsírt használtam
- 200 ml langyos víz
- csipet só
- 1 tk ecet
Töltelék:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 ek eritrit
- 2 ek rizsdara
- ízlés szerint Lucullus őrölt fahéj
Szóráshoz a tésztára Mester Család zsemlemorzsa, a tészta alá rizsliszt, kenéshez olaj.
A meggyes töltelékhez a meggyet lecsöpögtettem, hozzáadtam az eritritet, a rizsdarát és a fahéjat, majd alaposan összekevertem.
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sertészsírt, az ecetet, sót és a vizet majd az egészet robotgéppel összeállítottam. A gépet lekapcsoltam és olajos kézzel gombóccá formáztam az amúgy lágy tésztát, de ez később formázható lesz majd. Visszatettem a tálba, letakartam egy tiszta konyharuhával és pihentettem kb. 30 percet. Ezután egy tiszta konyharuhát terítettem a pultra, megszórtam rizsliszttel..
A tésztagombócot párszor átgyúrtam a rizslisztezett felüelten majd elkezdtem kinyújtani, óvatosan nehogy elszakadjon és közben folyamatosan rilzsiszteztem, alul és felül is. Ilyen szép vékonyra ki tudtam nyújtani :) nagyon nagyon örültem...
Annyira királyul ki tudtam nyújtani és akkora de akkora lett a tészta hogy a konyharuhát totál elfedte, na ekkor jöttem rá, hogy hülye lány, hát a tésztát két részre kellett volna osztani már az elején, így ugyebár könnyebb lett volna vele dolgozni. Tehát update!!! gombócozáskor vegyétek kétfelé a tésztát, azután nyújtsátok csak ki :)
Tehát a kinyújtott tésztát megszórtam zsemlemorzsával..
A meggyet a tészta szélesebbik felére pakoltam és a konyharuha segítségével feltekertem..
A másik rúddal is ugyan ezt játszottam el, majd egy sütőpapírt a rúd alá csúsztattam és óvatosan átemeltem rá, majd tepsibe raktam..
Lekentem olajjal, fogvályóval megszúrkáltam...
..és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem..
Miután kihűlt, felvágtam..
Ez valami brutál finom! A felső tészta réteg roppan, alatta isteni finom puha és a fahéjas meggyes töltelák..hmmm...imádom!!! :)
Sütéseimhez az alapanyagokat a Mester Család biztosítja!