Mogyorós csoki házilag

 

Mogyorós csoki házilag

Glutén, tej, szója, tartósítószer nélkül!

Olyan vagyok mint Gombóc Artúr :) Imádom a csokit, imádom a mogyorós csokit, az egész mogyorósat még inkább :) Ma elkészítettem itthon, hát ez valami isteni finom!!!! Nincs nagy munka vele, kb. fele annyi idő míg elfogy :) az amúgy finnyás gyerekem is nagyon szívesen kóstolgatta!!

 

 

Hozzávalók 2 db kb. 20x10 centi formához:

- 45 gr holland kakaópor
- 60 gr kókusztejpor (én a Herbavital márkát használtam, eddig! de felvilágosítottak hogy a benne található sodium caseinate tej tartalmú, így hát okulva ebből, lecseréltem Szafi Fitt kókusztejporra ezt a hozzávalót)
- 110 gr porcukor
- 120 gr kókuszzsír (itt kapható: Egészség Market
- 1 csomag (200 gr) egész mogyoró

Elsőként a mogyorót egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpiriítottam.

A porcukrot egy kisebb szűrőn "átszitáltam" és egy tálba tettem. Hozzáadtam a kakaóport és a kókusztejport is és villával alaposan összekevertem. A kókuszzsírt megolvasztottam, és a kakaós keverékhez öntöttem majd összekevertem és a csokis masszát egy folpackkal kibélelt 20x10-es kerámia formába öntöttem. (bármilyen fomában lehet készíteni, nekem épp ebből volt kettő, azért tettem ebbe)

Az egész mogyorószemeket a csokiba szórtam...

...és az egészet a hűtőbe tettem.. (nekem pontosan 4 órát töltött hűtőben a csokim, nem fagyasztóban, sima hűtőben)

Ezután folpackkal együtt vettem ki a formából...

..éles késsel szeleteltem..

Ez valami brutál finom!!! Feltétlen próbáljátok ki!!!

Amellett hogy gyorsan fogy vagy inkább párolog :) érdemes hűtőben tartani, mivel kókuszzsír van benne, egy kis idő múlva olvad...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza