
Glutén, tej és cukormentesen!
Igazi, egészmogyorós csokira vágytam, így a karácsony előtt készített házi csoki receptemből kiindulva ma készítettem egy egészmogyorós verziót a következőképpen...
Hozzávalók:
- 210 gr Mester diabetikus étbevonómassza (itt kapható)
- 1 ek kókuszzsír
- 200 gr egész mogyoró (én a Lidl-ben vettem ezt a márkát)
A mogyorót száraz serpenyőbe tettem és alacsony lángon megpiriíttotam, közben többször rázogattam a serpenyőt vigyázva hogy ne égjen meg...
Miután kissé kihűlt a mogyoró, tenyerembe kisebb adagokban ledörzsöltem a héjat róla és egy sütőpapírra tettem..
A csokihoz ami glutén, tej és cukormentes a Mester család diabetikus étbevonóját használtam, ezt:
A csokit egy kisebb edényben kókuszzsírral együtt megolvasztottam és a mogyoróra öntöttem...
..és az egészet hűtőbe tettem. Egy óra leteltével darabokra vágtam...
Nagyon nagyon finom, próbáljátok ki! :)