
Glutén, tej és cukor nélkül!
Ma egy nagyon finom és egyszerű kevert tésztás kalácsot készítettem Mester süteménylisztből, nem csak glutén és tej, hanem cukor nélkül is!
A bejegyzés alján találjátok kuglóf formában készítve.
Hozzávalók egy 21x9 centis szögletes sütőformához:
- 300 gr Mester süteményliszt
- 1 csomag Dr.Oetker sütőpor
- 4 db M-es méretű tojás
- 100 gr porrá őrölt eritrit (ha cukorral készítitek akkor 125 gramm kell bele)
- 150 ml víz
- 200 gr Liga margarin
- 2 ek holland kakaópor
A tojásokat robotgéppel habosra kevertem, hozzáadtam a porrá őrölt eritritet, az olvasztott Ligát és a vizet majd alaposan összekevertem. A liszthez adtam a sütőport, majd a tojásos masszához öntöttem és az egészet összekevertem. A tésztát két részre osztottam, az egyikbe belekevertem a két evőkanál kakaóport...
A szögletes formát kikentem olajjal és megszórtam kevés rizsliszttel..
Elkezdtem kanalazni a tésztát, először a kakaósat...
..majd erre a világos színű tésztát...
.
..és így tovább és így tovább. Majd mikor elfogyott mindkét tészta, akkor egy villával összekevertem, ilyen szép márványosra..
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.. Kivettem, rácsra tettem és hagytam kihűlni..
..majd szeleteltem..
Elkészítettem fél adagból mini kuglóf formában is!
(Eredeti recept: Nők lapja desszert)
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.