Málnafagyi glutén-és tejmentesen

 

Málnafagyi glutén-és tejmentesen

Igazi finomság ebben a nagy melegben, fagyigép nélkül!

Nemrég készítettem egy brutálisan finom :) vegyes gyümölcsfagyit. Osztatlan sikert arattam vele, olyan emberektől is kaptam visszajelzést, hogy elkészítették, akik nem gluténérzékenyek. Ezen felbuzdulva, na meg persze azért mert ismét baromi meleg van, újból nekiláttam a fagyi gyártásnak, természetesen fagyigép nélkül. :) Ehhez a fagyihoz nincs szükség semmi extra alapanyaghoz, de még fagyigéphez sem! Én így készítem...

Hozzávalók:

- 125 gr gyümölcs (jelen esetben málna)
- 50 ml kókusztej
- 45 gr cukor (ha valaki szeretné diétásabbá tenni, akkor nyugodtan készítheti xilittel)
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 tk Dr. Oetker vanílás cukor

Az alapanyagokat a botmixer táljába mértem...

és összepépesítettem. Nem baj ha maradnak benne gyümölcsdarabok, úgy talán még finomabb :) Az összeturmixolt gyümölcsmasszát kis kerámia tálakba öntöttem..

A tetejével letakarva betettem a fagyasztóba hogy szépen megdermedjen...

Az előző gyümölcsfagyis bejegyzésemben is írtam, hogy mivel nincs fagyigépem (és nem is lesz, mert szerintem teljesen felesleges) ezért fél vagy egy óránként, ahogy időnk engedi, a jégkásává változott gyümölcsturmixot villával vagy kiskanállal át kell keverni, hogy a kristályosodást megelőzzük!

Ezen a képen tökéletesen látszik, hogy a széle már kezd megdermedni, na ezt kell felkeverni!

Itt a közepe még folyós, a széle már kezd kristályosodni..

Tehát fél vagy egy óránként kevergetjük a fagyinkat. Majd úgy 7-8 óra elteltével lehet is fogyasztani! Higgyétek el, megéri babrálni vele. Ebben a fagyiban semmilyen adalékanyag nincs és kétszer se mondom, hogy leveri a boltit mind ízben, mind minőségben.

Az én dédelgetett fagyim :) 9 óra elteltével ilyen szépséges lett ..és nagyon nagyon finom!!!

vissza