
Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből
Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, szénhidrát-csökkentett
Imádom a mákot, mondtam már? ☺️ Ja meg a kókuszt és a csokit is és a fahéjat is.. (na befejeztem) Most mákos sütire esett a választásom. Úgy gondoltam hogy Szafi cukros kifli receptje tökéletes alap lesz ehhez a finomsághoz.
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék (ittmegvásárolható)
- 25 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (itt megvásárolható)
- 25 g Szafi Reform eritrit
- csipet só
- késhegynyi Szafi Reform vaníliapor
- 6 g citromhéj
- 10 g citromlé
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 db M-es méretű tojás sárgája
- 30 g cocomas kókuszkrém
- 5 g Szafi Reform kókuszolaj
- 60 g víz
- + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz
Töltelék:
- 80 g darált mák
- 40 g Szafi Fitt kristályos eritrit (itt megvásárolható)
- 1 citrom reszelt héja
- 70 g Cocomas kókusztejszín
Tetejére kenéshez:
- egy kisebb tojás felverve
Két külön tálba kimértem a száraz és a folyékony alapanyagokat majd a kettőt összeöntöttem és csomómentesre kevertem, kézzel jó alaposan átgyúrtam. 5 percig pihentettem, majd bambuszrost liszttel megszórt szilikon lapon újra átgyúrtam és a tésztát és kb. fél centi vékonyra nyújtottam. Nem sikerült szépen a kör alak, így egy nagyobb tálat tettem a tésztára, késsel körbevágtam és a "leesett" tészta széleket a kör formára tettem, majd tovább nyújtottam (ezért is látszik a lenti képen, hogy kissé "foltos" a tészta)
A töltelék hozzávalóit összekevertem. A tésztát 6 részre osztottam és a töltelékből kisebb halmokat tettem a tészta szélesebbik végére...
..majd kifli formára felcsavartam, sütőpapíros tepsibe tettem. Tetejét felvert tojással kentem le, majd néhány helyen megszúrtam fogvájóval.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és kb. 25-30 perc alatt sütöttem meg. (a sütési idő mindig sütőfüggő, ezért eltérő lehet)
Húú ez nagyon finom! ❤️ Omlós, puha a tésztája és full mákos! Nagyon csípem! ☺️
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.