Mákos kifli Szafi Reform kenyér- és péksüti lisztből

 

Mákos kifli Szafi Reform kenyér- és péksüti lisztből

Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből
Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, szénhidrát-csökkentett

Imádom a mákot, mondtam már? ☺️ Ja meg a kókuszt és a csokit is és a fahéjat is.. (na befejeztem) Most mákos sütire esett a választásom. Úgy gondoltam hogy Szafi  cukros kifli receptje tökéletes alap lesz ehhez a finomsághoz.

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék (ittmegvásárolható)
  • 25 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (itt megvásárolható)
  • 25 g Szafi Reform eritrit
  • csipet só
  • késhegynyi Szafi Reform vaníliapor 
  • 6 g citromhéj
  • 10 g citromlé
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 1 db M-es méretű tojás sárgája
  • 30 g cocomas kókuszkrém
  • 5 g Szafi Reform kókuszolaj 
  • 60 g víz
  • + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz 

Töltelék:

  • 80 g darált mák
  • 40 g Szafi Fitt kristályos eritrit (itt megvásárolható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 70 g Cocomas kókusztejszín

Tetejére kenéshez:

  • egy kisebb tojás felverve

Két külön tálba kimértem a száraz és a folyékony alapanyagokat majd a kettőt összeöntöttem és csomómentesre kevertem, kézzel jó alaposan átgyúrtam. 5 percig pihentettem, majd bambuszrost liszttel megszórt szilikon lapon újra átgyúrtam és a tésztát és kb. fél centi vékonyra nyújtottam. Nem sikerült szépen a kör alak, így egy nagyobb tálat tettem a tésztára, késsel körbevágtam és a "leesett" tészta széleket a kör formára tettem, majd tovább nyújtottam (ezért is látszik a lenti képen, hogy kissé "foltos" a tészta)

A töltelék hozzávalóit összekevertem. A tésztát 6 részre osztottam és a töltelékből kisebb halmokat tettem a tészta szélesebbik végére...

..majd kifli formára felcsavartam, sütőpapíros tepsibe tettem. Tetejét felvert tojással kentem le, majd néhány helyen megszúrtam fogvájóval. 

180 fokra előmelegített sütőbe tettem és kb. 25-30 perc alatt sütöttem meg. (a sütési idő mindig sütőfüggő, ezért eltérő lehet)

Húú ez nagyon finom! ❤️ Omlós, puha a tésztája és full mákos! Nagyon csípem! ☺️

 A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza