Macaron csokikrémmel

 

Macaron csokikrémmel

Soha eddig nem sütöttem még, ma viszont elkészítettem. Halvány baba rózsaszínben, csokoládékrémmel töltve. Az én első macaronom..

Nagyon sok macaron receptet elolvastam, végül a mostani mellett döntöttem, amit a Aproséf oldalán találtam, itt. Vettem egy nagy levegőt és nekiláttam :)Hozzávalók 25 db macaronhoz:

- 91 gr porcukor
- 91 gr őrölt mandula
- 2x 34 gr tojásfehérje
- 91 gr kristálycukor
- 30 ml víz
- piros ételfesték

A töltelékhez:

- 60 gr kókuszzsír
- fél csomag vaníliáscukor
- 50 gr porcukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elsőként a porcukrot, az őrölt mandulát és az egyik 34 gramm mennyiségű tojásfehérjét egy tálba mértem...

..kézzel összekevetem és állni hagytam..

Következő lépésként a cukrot a vízzel közepes lángon felfőztem..

Az eredeti receptben azt írják, hogy pontosan 121 fokra kell hevíteni, na mivel nekem nincs cukorhőmérőm, így találomra melegítettem, illetve forraltam össze a vízzel.. Miközben melegedett a cukros vizes keverék, addig a második adag 34 grammos tojásfehérjét egy tálban kemény habbá vertem, majd a kellőképpen meleg curkos vizet a habhoz csorgattam, úgy hogy közben folyamatosan habosítottam az egyveleget... ez volt az a pillanat, amikor úgy éreztem, ha három kezem lenne is kevés lenne :)

Miután a habot a cukorral összekevertem, hozzáadtam egy teáskanálnyi piros ételfestéket és ilyen gyönyörűséges habot kaptam :)

Robotgéppel tovább habosítottam, addig amíg teljesen ki nem hűlt a massza. Ezután kis adagokban a már korábban elkészített marcipánszerű masszához adtam...

...majd egy kanál segítségével simára kevertem. Az eredeti recpetben azt írják, hogy a csokoládétemperáláshoz hasonlóan kell itt is eljárni. Na mivel én még soha az életben nem temperáltam csokoládét, ezért megnéztem egy erről a manőverről készült videót és próbáltam követni a mozdulatokat, hogy a habos krémből szép simát alkossak. Miután a masszám szép egynemű lett, az egészet egy habzsákba töltöttem és hagytam fél órát állni...

Egy nagyobb tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleltem és a nyomózsákból több-kevesebb sikerrel próbáltam szabályos kör alakot nyomni..

Miután megformáztam a kör alakokat, kicsit az asztalhoz ütögettem a tepsit, hogy terüljenek a körök. 40 percig az asztalon hagytam a tepsiket, hogy a macaron bőrösödni tudjon. A bőrösödés után 130 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem őket...

Szép világosra kell sütni, nem szabad hogy bárhol is megpiruljanak!

Kisütés után a tepsiben hagytam kihülni a macaront...

Eközben összeállítottam a csokis tölteléket. Ehhez a kókuszzsírrt kicsit megolvasztottam, hozzákevertem a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül a kakaóport. A kihűlt macaront egy kiskanál segítségével ezzel a krémmel töltöttem meg..

vissza