Kakaós-meggyes kekszgolyó glutén-és tejmentesen

 

Kakaós-meggyes kekszgolyó glutén-és tejmentesen

Végtelenül egyszerű édesség, saját készítésű háztartási kekszből.

Ez a süti megint az a kategória, amit bármikor pillanatok alatt el tudtok otthon készíteni. Ha van megmaradt keksz amit már nem szívesen fogyaszt a család, akkor ehhez bizony fel tudjátok használni. De ha lesüttök egy nagyobb adagot az én jól bevált RIZSLISZTES háztartási keksz alapomból, akkor bizony egy kisebb adag ehhez a finomsághoz is jól jöhet! ☺️

Elsőként mutatom hogy készült a háztartási keksz...

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor  

Az alábbi videó segít az elkészítésben! 

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Nem formáztam, egyben nyújtottam ki, hisz a végén úgy is össze kell majd morzsolni.

Miután kihűlt, lemértem. Pontosan 400 gramm kekszem lett a fenti receptből. Ebből a 400 grammból kimértem 155 grammot, adtam hozzá 2 evőkanál meggylevet, 20 gramm porcukrot, 60 gramm olvasztott Liga margarint, egy löttyintésnyi rumot és az egészet kézzel összegyúrtam. Kb. 10 percre hűtőbe tettem, majd kb. diónyi gombócokat vettem a tésztából, közepébe egy-egy szem meggyet tettem, tenyeremben meghempergettem és kókuszreszelékbe forgattam. 

Végtelenül egyszerű, nagyon gyorsan elkészül és hihetetlen finom! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza