Kakaós kókuszkocka rizslisztből

 

Kakaós kókuszkocka rizslisztből

Glutén-és tejmentesen!

Imádom a kókuszkockát! Na jó, rengeteg más sütit is imádok :) de ezt nagyon!!! A Nők lapja konyha desszert számában talátlam egy extra, felturbózott verziót. Csupán annyi a különbség az eredeti, világos tésztáshoz képest, hogy ennek kakaós a tésztája és egy nagyon finom kókuszkrémes masszába van forgatva a végén...

Megtalálsz a facebookon is! www.facebook.com/glutenmentes.ovezet

Hozzávalók egy 20x30-as tepsihez:

- 200 gr porcukor
- 200 gr Liga margarin
- 250 ml Joya mandulás rizstej
- 2 ek méz
- 1 db M-es tojás
- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 50 gr Tutti holland kakaópor
- 1 csomag Dr.Oetker sütőpor

 A mázhoz:

- 300 ml Alpro kókuszkrém
- 1 ek méz
- 100 gr porcukor
- 1 csapott ek tápióka keményítő (itt kapható: Mester Család)

Forgatáshoz:

- kókuszreszelék

Robotgép habverőjével a puha margarint a porcukorral kihabosítottam...

..hozzáadtam a tejben elkevert mézet és tojást, majd beleforgattam a kakaóporral sütőporral elkevert lisztet is..

A kakaós masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és elsimítottam...

160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő) Amíg a tészta a sütőben volt, elkészítettem a krémet. Ehhez a kókuszkrémet, a a mézet, cukrot és a tápiókát forrásig melegítettem, közben alaposan összekevertem, majd lezártam a gázt és hűlni hagytam. A megsült tésztát kihűtöttem, majd kockákra vágtam és belemártottam a kókuszos krémbe, majd meghempergettem kókuszreszelékben.

Ez a csokis tészta...húúú..brutál krémes és nagyon puha és nagyon finom! Sokkkkal finomabb mint a hagyományos verzió! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

vissza