Házi készítésű Vienetta

 

Házi készítésű Vienetta

Étcsoki rétegekkel...

málnás-áfonyás fagyimon felbuzdulva most egy újabb fagyi variációt készítettem. Ezúton Vienettára esett a választás. Az eredeti recept itt található, én laktózmentes habtejszínnel készítettem, így:

Hozzávalók:

- 750 ml laktózmetes habtejszín 
- 2 tábla étcsokoládé
- 2 ek cukor

Első lépésként a csokit egy edényben felolvasztottam, majd egy formát kibéleltem sütőpapírral és az olvasztott csoki 1/3-ad részét beleöntöttem majd negyed órára a fagyasztóba tettem. Miután kivettem, a megdermedt csokilapot egy üres sütőpapírra fektettem és visszatettem a hűtőbe (nem a fagyasztóba) addig amíg a másik 2 lapot is elkészítettem. A maradék csokival ugyan így jártam el, még kétszer készítettem olvasztott csokiból fagyasztott csokilapot, tehát összesen 3 lapom lett. A hideg habtejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd abba a formába kanalaztam az első adag tejszínt, amiben a csokikat fagyasztottam. Itt már nem sütőpapírt, hanem folpackot használtam. Tehát 1/3 rész habtejszín alulra rá egy csokitábla, majd az első adagot betettem a fagyasztóba kb. 30 percre. Ez idő letelte után jött a második adag habtejszín, rá a második csokilap és ismét ment be a fagyasztóba 30 percre. Ezután jött a 3. réteg habtejszín, rá pedig a 3. csokilap.

Ismét fagyasztás következett, kb. 30 perc. Miután letelt az idő, kivettem a formából a fagyit..

Forró vízbe mártott éles késsel vágtam fel (több-kevesebb sikerrel) ugyanis itt jöttem rá, hogy elég vastagra sikerült a csokilapokat készítenem és még a forró pengéjű kés is csak nagy nehezen vágta át. Ezért töredezett is egy kicsit. :( de sebaj, mert így is nagyon-nagyon finom lett! :)

vissza