Gyümölcsfagyi glutén-és tejmentesen

 

Gyümölcsfagyi glutén-és tejmentesen

Málna és áfonya keverékéből készült igazi gyümölcsfagyi!

Soha életemben nem készítettem még fagyit itthon. Eddig a pillanatig :) Citromhab oldalán találtam egy nagyon jó receptet és ma meg is alkottam. Komolyan mondom nem bántam meg! Legközelebb biztosan nem veszek boltban gyümölcsfagyit, azokban mindenféle adalékanyag van. Írom a receptet és az elkészítés módját...

Hozzávalók:

- 250 gr vegyes piros gyümölcs (nálam málna és áfonya volt)
- 100 ml Joya kókusztej
- 90 gr cukor (a cukor mennyisége ízlés szerint változhat)
- fél citrom leve
- fél csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

A hozzávalókat a botmixer táljába mértem...

.és összepépesítettem, de nem teljesen, ugyanis az volt a cél, hogy maradjanak egész vagy részben egész gyümölcsadarabok is a fagyiban. Az összeturmixolt masszát egy fagyasztásra kiszemelt kerámia tálba öntöttem..

Majd betettem a fagyasztóba...és itt jön a csavar! Mivel nincs fagyigépem, ezért az összeturmixolt masszát fél óránként!!! kevergettem. Ez annyit jelent, hogy 11 körül tettem először a fagyasztóba és este fél 7-kor vettem ki. Szinte minden fél óra leteltével pépesedett egy kicsit, olyan kásás, majdnem dermedt állaga volt, na ezt kell jó alaposan, az edény aljáról is felkeverni és visszatenni a fagyasztóba. Megérte babrálni vele, mert egy igazán gyönyörű színű, adalékanyag mentes gyümölcsfagyi lett a végeredmény! Íme:

vissza