
Glutén-és tejmentesen Nutri-free Mix per Pane lisztből.
..porcukorral, sárgabarack lekvárral...
Az inspirációt Hajni barátosném :) a receptet pedig Betti adta! :) Mindekettőjüknek köszönöm! A recept Betti blogján itt található!
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri free Mix per Pane liszt + még 1-2 ek. (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2 dl rizstej
- 2 ek cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
- kevés reszelt citromhéj
- rum, vagy rumaroma (én házi barackpálinkát használtam) :)
- egy tojás+ egy sárgája
A fánk tészta hozzávalóit kézi robotgép dagasztó spiráljával kidagasztottam, majd meleg helyen hagytam kelni 30 percet. Miután megkelt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb egy centi vastagra nyújtottam és egy nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam...