Fahéjas-mandulás keksz Mester süteménylisztből

 

Fahéjas-mandulás keksz Mester süteménylisztből

Glutén, tej- és tojásmentesen

Imádom a fahéjas mandulát, így született meg ez a fahéjas mandulás keksz :) A korábban készített tojásmentes citromos linzerkeksz receptjét használtam, mert az nagyon nagyon bevált és finom lett. 

 

 

Hozzávalók kb. 38-40 db kekszhez:

- 150 gr Mester süteményliszt 
- 122 gr Liga margarin
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja

- 50 gr porcukor
- csipet só

Videó formában itt találjátok az elkészítését! :)

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a Ligával elmorzsoltam....

A tésztát összegyúrtam. Nem tettem hűtőbe, alaposan rizslisztezett szilikon lapon egyből kinyújtottam, kb. 4 mm vékonyra. Maci formával kiszaggattam..

A tésztát sütőpapíros tepsibe tettem...

Egy-egy egész mandulát a macik hasára raktam és kezüket ráhajtottam :)

Fogvájóval szemeket és orrot formáztam a maciknak és 165 fokra előmelegített sütőben, sima alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) kb. 20 perc alatt megsütöttem. (ez az idő sütőnként változhat!)

A cuki maci formázót köszönöm szépen a Cookori.com konyhafelszerelési webshopnak! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza