
Glutén- és laktózmentesen
Annyira imádom a rizslisztes piskótámat, a világ legegyszerűbb sütőpormentes receptje és még a tojásfehérjét sem kell külön felverni hozzá! :) Ha nem hiszitek, nézzétek meg »ennél« a bejegyzésnél a fázisfotókat és a videót! :)
Tehát ennek a szuper finom epres-mascapones finomságnak a rizslisztes piskótám az alapja. Nyilván lehet más krémmel is tölteni illetve más gyümit használni, nekem most pont ezek álltak rendelkezésre, így az alábbi finomságot alkottam... :)
A piskótát a fenti link alatt található recpet szerint elkészítettem, hagytam kihűlni majd két részre vágtam, ezután pedig félbevágtam.
Az epret megmostam, szintén félbevágtam..
A krémhez 350 gr laktózmentes mascarponet 60 gr porcukorral és 6 gr vaníliás cukorral valamint egy citrom reszelt hájával alaposan összekevertem és a lapokon elosztva elkentem. Rátettem néhány félbevágott epret, majd lefedtem a következő lappal, ismét kentem, epret tettem rá és jött a következő lap és így tovább.
Íme az epres torony :)
A legfelső lapra már nem maradt krémem, így 100 ml laktózmentes habtejszínt 1 ek porcukorral és fél csomag habfixálóval felvertem, csillagcsöves habzsákba töltöttem és megmintáztam a piskóta tetejét....
Erősen gondolkodtam hogy készüljön-e blogbejegyzés belőle, mert hát nem valami masszív építmény ez, dől jobbra-balra :) de végül úgy döntöttem megosztom mert iszonyatosan finoooooom! ❤︎
A receptben használt Nagykun rizslisztet az Egészségmarket webshopból rendeltem!
www.egeszsegmarket.hu
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.