
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül. Vegán.
Biztosan mindenki ismeri már azt a bizonyos "házasságot"! Aki mégsem tudná miről is beszélek, az kattintson ide és megérti!
Szóval ez a tészta brutál jó! Komolyan mondom!!! Már nagyon sok mindent készítettem belőle, de ez a galette gy ideje már piszkálta a fantáziámat, hát mára ezt is megalkottam végre!
Így hangzik a recept és a hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelék:
Kenéshez:
|
Az almaecetet, sót, vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percet hagytam állni a tésztát.
Közben az epret megmostam, és negyedeltem, az édesítővel összekevertem! A tésztát pihentetés után kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, majd két részre osztottam. (lehet akár 3 részre is, így értelem szerűen 3 kisebb galette lesz a végeredmény.) Kb. 4 mm vékonyra nyújtottam. A lapot egyből áttettem a sütőpapíros tepsibe, mert megtöltve már szerintem sokkal nehezebb kezelni a tésztát. :)
Vékonyan lekentem lekvárral, de a tészta szélét szabadon hagytam...
..ráhalmoztam a feldarabolt epret..
Majd a széleit visszahajtottam az alábbi fotókon látható módon..
A tészta szélét lekvár + kókuszolaj keverékével kentem le..
180 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) kb. 35 percet sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő, erre senki se alapozzon mert bár az én sütőm már 7 éves, de nemrég lett fűtőszál cserélve benne, így elég intenzíven süt)
VESZÉLYESEN finom kategória!!!