
Glutén, laktóz és cukormentesen!
Epres fánk vagy fánkos eper? :) Nem is tudom, egy biztos, igazi ízkavalkád ez! Próbáljátok ki! Aki imádja az epret azért, aki imádja a fánkot pedig azért. Ha netán mindkettőt szeretitek, akkor teljes a siker és irány a konyha :)
(az ötlet innen származik)
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 7 ek laktózmentes natúr joghurt
- 1 db M-es tojás
- fél csomag Dr. Oetker sütőpor
- 1 tk vaníliás por eritrit (aki cukorral készíti az fél csomag vaníliás cukrot tegyen bele)
- 1 ek eritrit
- csipet só
- eper
Sütéshez:
- kókuszzsír
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és robotgéppel összeállítottam. Sűrű, nokedli szerű tészta lesz a végeredmény. Az epret megmostam, végeit levágtam, papírtörlőre tettem és egyesével megtörölgettem...
Egy serpenyőben kókuszolajat melegítettem. Az epreket egyesével a masszába forgattam, úgy hogy minde oldalát érje a tészta..
Mjad egy kanál segítségével a kókuszolajba tettem, közepes lángon többször megforgatva 1-2 perc alatt megsütöttem..
A kész fánkokat papírtörlőre szedtem..
Majd porrá őrölt eritrittel szórtam meg :)
Anyira nagyon finom :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokaz az Egészségmarket biztosítja!