Egyszerű ribizlis kevert sütemény

 

Egyszerű ribizlis kevert sütemény

Glutén- és laktózmentesen, hozzáadott cukor nélkül

Mostanában egyre jobban szeretem az ilyen egyszerűen összeállítható kevert sütiket. Szerintem bármilyen gyümölccsel finomak, ki mit szeret, tökéletes hozzá a sárgabarack, meggy vagy cseresznye, málna vagy akár ribizli is. Én most utóbbit választottam és nem bántam meg. A ribizli kissé fanyar, savanykás íze tökéletesen passzol az édes kevert tésztához, nagyon tuti lett! 

Amúgy el tudom képzelni csokidarabokkal is a tésztát, pluszban a gyümölcs mellé, úgy is nagyon finom lehet! 

Hozzávalók kb. 23x17 cm-es tepsihez:

- 2 db M-es méretű tojás
- 135 g eritrit (ez a mennyiség ízlés szerint változhat)
- 75 ml olaj
- 75 ml laktózmentes tejföl 
- 150 g Mester süteményliszt 
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 135 g ribizli
poreritrit a szóráshoz

A tojásokat és az édesítőt egy tálba mértem majd robotgéppel addig kevertem míg jó sűrű, világos masszát nem kaptam. Ekkor hozzáadtam a tejfölt és az olajat, újra összekevertem. A sütőport elkevertem a liszttel és apránként a masszához adtam, közben folyamatosan kevertem. A tepsit kibéleltem sütőpapírral. A megmosott ribizli szemeket a tésztába kevertem és az egészet tepsibe öntöttem...

Tetejét elsimítottam és 175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 30 percet sütöttem. Miután kihűlt, szeleteltem..

Olyan habkönnyű, puha és lyukacsos a tésztája, álom finom! Próbáljátok ki!

Sárgabarackkal is elkészítettem, így is nagyon-nagyon finom :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza