Csokis-kakaós keksz Hadarik Rita lisztjéből

 

Csokis-kakaós keksz Hadarik Rita lisztjéből

Glutén-és tejmentesen!

A napokban újabb megtiszteltetés ért! Hadarik Ritától, az első magyarországi gluténmentes étterem alapítójától volt szerencsém ajándékba kapni a nemrég forgalomba került lisztkeverékeket. Ezekről lenne szó :)

Első választásom a csokis-kakaós keksz lisztkeverékre esett, így nekiláttam az elkészítésének... A recept végtelenül egyszerű. Követtem a csomagoláson leírtakat, mindig így teszem, ha egy új terméket próbálok ki! ..hát nem csalódtam, sőt! A áhítozásom majd a bejegyzés végén fog következni, egyenlőre jöjjön a recept!

Hozzávalók:

- 1 csomag Hadarik Rita gluténmentes Csokis-kakaós keksz lisztkeverék
- 100 gr porcukor 
- 135 gr vaj (én Ligát használtam)
- 1 db M-es tojás

A csokis lisztkeveréket egy tálba öntöttem..

..hozzáadtam a porcukrot majd a felkockázott vajat is, amit gyors mozdulatokkal a porcukros liszttel elmorzsoltam..

A tojást egy kisebb tálban lazán felvertem és a lisztes vajas keverékhez öntöttem majd kézzel alaposan összegyúrtam. Első nekifutásra azt gondoltam valamit elmértem, mert olyan száraznak tűnt az egész, de aztán pikk-pakk összeált a tészta, amit gyúrás után 10 percig pihentettem. Ez idő alatt a sütőt 170 fokra előmelegítettem, egy nagyméretű tepsit kibéleltem sütőpapírral és a 10 perces pihi után a kakaós tésztából kicsi, kb 5 forintos nagyságú (vagy picivel nagyobb) adagokat csíptem és tenyeremben gombóccá formáztam..

Ujjaimmal kissé lelapítottam...

Majd villával csíkokat nyomtam rá..

A közben 170 fokra felmelegedett sütőbe tettem a kekszeket és 10 perc alatt megsütöttem. (én nem használtam légkeverést)

Szép nagyra nőttek :)

Ugye mondanom sem kell hogy még melegen benyomtam 3 darabot...aztahétszázát' hogy ez milyen marha finom! Omlós, nagyon puha és ami talán a legfontosabb, hogy nem esik atomjaira és nem szájpadláshoz tapadós, mert az marhára utálom! Emellett a csokicsepp egészben megmaradt benne és szinte elolvadt a számban, miközben ettem. Ettem..? Túlzás! Olyan finoman kóstolgattam, közben pedig néztem a csomagolást hogy tuti hogy ez egy mentes lisztkeverék? Mert még búzásban sem ettem ilyen ízletes és finom kekszet! :)

Lehetne bolondítani kókuszreszelékkel vagy akár aszalt gyümölccsel, de én abszolút nem bánom, hogy az alapreceptet használtam mert iszonyatosan finom ez a keksz :)

Minden elfogultság és érdek nélkül mondhatom, tökéletes választás ez a lisztkeverék, ha egy nagyon finom, full csokis kekszre vágytok! :)

Belül :)

A napokban kipróbáltam cukor helyett eritrittel készítve ezt a kekszet. 100 gr cukor helyett 110 gr eritritet tettem és 135 gr Liga helyett 150 grammot használtam. Tökéletes és isteni finom!!! :)

Hadarik Rita gluténmentes termékcsalád az alábbi lképre kattintva megvásárolható!

vissza