
Glutén- és laktózmentesen
Annyira egyszerű és szerintem mutatós süti a Boci szelet és én eddig még soha nem készítettem el. Ez a kakaós tészta viszont olyan habkönnyű lett, azt hiszem más sütinél is kipróbálom majd alapként!
Hozzávalók a tésztához:
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 70 g eritrit
- 90 g Mester süteményliszt
- 2 ek kakaópor
- 85 ml laktózmentes tej
- 50 ml napraforgó olaj
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 250 g laktózmentes túró
- 90 g eritrit
- 25 g rizsdara/kukoricadara vagy gluténmentes zabdara (én most utóbbit használat)
- 1 db tojás
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
A tojások sárgáját az eritrittel habosra kevertem. Hozzáadtam az olajat, a tejet, a kakaóport, sütőport és a lisztet, majd újra összekevertem.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vertem és óvatosan a kakaós tésztába forgattam...
A masszát egy 20x17 centis tepsibe öntöttem.
A krém/töltelék hozzávalóit villával alaposan kikevertem és egy kanál segítségével a tészta tetejére adagoltam..
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percet sütöttem.
Miután kihűlt, szeleteltem...
Annyira egyszerű és habkönnyű sütemény! Nagyon-nagyon finom!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.