
Glutén- és laktózmentesen
A tésztát a jól bevált háztartási keksz receptemből készítettem, most épp nutri free mix per pane lisztből. A babapiskóta formát, amivel a tésztát kiszaggattam, pedig Bettinek köszönöhetem! :)
Tehát a babapiskóta receptje így néz ki: (kb. 28-30 db piskótához)
- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 60 gr porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 egész tojás (M-es méretű)
A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát két réteg sütőpapír közé tettem, tenyeremmel kicsit lenyomtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam és a babapiskóta formával kiszaggattam..
A formákat sütőpapíros tepsibe rakosgattam..
180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöttem..
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagkat az Egészség Market biztosítja!