
Glutén, laktóz és hozzáadott cukor nélkül
Piteformában még sosem sütöttem almás pitét, eddig a napig! :) Nagyon-nagyon finom lett, imádom!!! :)
Hozzávalók:
- 220 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvárásolható: Egészség Market)
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 gr házi készítésű vaníliás poreritrit
- 1 db M-es tojás
- pici só
- 70 gr vaj vagy Liga
- 70 gr laktózmentes tejföl
- 60 gr eritrit (itt megvárásolható: Egészség Market)
A tészta szórásához zsemlemorzsa.
Az almás töltelékhez:
- 5 db közepes méretű alma (pucolva, reszelve összesen 420 gr)
- fél citrom reszelt héja
- fél kk őrölt fahéj
- 50 gr eritrit (itt megvárásolható: Egészség Market)
Tetjére:
- 2 ek laktózmentes tejföl
A tészta hozzávalóit tálba mértem és kézzel összegyúrtam majd 20 percre hűtőbe tettem. Amíg a tészta pihent a hűtőben, az almákat megpucoltam, lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam az eritritet, reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat is majd alaposan összekevertem és egy kisebb edényben takarék lángon megpároltam. 20 perc leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam, 2/3-át kinyújtottam és a piteformába tettem amit előtte olajjal vékonyan kikentem és megszórtam rizsliszttel...
A tészta tetejét megszórtam kevés zsemlemorzsával..
..és a közben kihűlt tölteléket rápakoltam..
A maradék tésztát kinyújtottam, kb ujjnyi csíkokat vágtam belőle és berácsoztam a pitét. (na jó, ezt még gyakorolnom kell, mert szerintem marha béna lett :D
A rácsozás helyett végül a fonást választottam, ezzel is elszórakoztam kicsit :)
A tésztát tejföllel kentem le és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Isteni finom!!!! :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!