
Glutén-és lakózmentesen
Volt néhány elfogyasztásra váró almám amit mindenképp szerettem volna felhasználni, így almás pitére esett a választásom...
Hozzávalók:
- 200 gr Mester süteményliszt (itt megvárásolható: Mester Család)
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 gr házi készítésű vaníliás poreritrit
- 1 db M-es tojás
- pici só
- 70 gr vaj vagy Liga
- 70 gr laktózmentes tejföl
- 60 gr eritrit
A tészta szórásához Mester zsemlemorzsa. (itt megvásárolható)
Az almás töltelékhez:
- 5 db közepes méretű alma (pucolva, reszelve összesen 380 gr)
- fél citrom reszelt héja
- fél kk őrölt fahéj
- 50 gr eritrit
Tetjére:
- 2 ek laktózmentes tejföl
A tészta hozzávalóit tálba mértem és kézzel összegyúrtam majd 20 percre hűtőbe tettem. Könnyen kezelhető, szép fényes tésztát kaptam. Amíg a tészta pihent a hűtőben, az almákat megpucoltam, lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam az eritritet, reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat majd alaposan összekevertem majd egy kisebb edényben takarék lángon megpároltam. 20 perc leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és hengerré formáztam...
Két részre osztottam majd az első tésztagombócót rizslisztes szilikon lapon téglalap alakúra nyújtottam. Próbáltam nagyjából akkorára mint a tepsi, emiben sütöttem... (a tepsim 24x15 centi méretű)
A tésztalapot sodfa segítségével a sütőpapíros tepsibe emeltem, széleit eligazítottam....
Megszórtam zsemlemorzsával...
A kihűlt alma tölteléket ráhalmoztam, elsimítottam..
A második tésztalapot is kinyújtottam, befedtem vele az almás réteget majd villával több helyen megszúrtam...
Tetejét lekentem tejföllel...
..majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem..
Miután kihűlt, por eritrittel szórtam meg és felszeleteltem..
Isteni finom, sokkal jobb mint a búzás. Sőt, ezerszer jobb! :)
Sütéseimhez az alapanyaokat a Mester Család biztosítja!