
Glutén és tejmentesen
Igazi kelt tésztás finomság! Naggggyon tuti lett! Tökéletes választás a sok finom ital mellé amit szilveszterkor elfogysztunk (illetve ti, mert én nem iszom :) Fejből dobtam össze a receptet, a következőképp..
Hozzávalók:
- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- 1 csomag Dr.oetker porélesztő
- 1 kk só
- csipet cukor
- 150 ml langyos víz
- 2 ek kacsazsír (nekem 52 gramm volt)
- 1 kk Lucullus őröl kömény
- 1 db M-es méretű tojás (fele a tésztába, fele kenéshez)
Tetejére:
- a maradék felvert tojás (higítható kevés növényi tejjel)
- csipet őrölt pirospaprika (Lucullus)
Szóráshoz:
- egész kömény
- napraforgómag
- szezámmag
- mák
A lisztet, sót, cukrot, porélesztőt, őrölt köményt egy tálba mértem, hozzáadtam a kacsazsírt és a felvert tojás felét, majd a vizet is és az egészet összegyúrtam. A tésztát 35-40 percet kelesztettem meleg helyen majd rizslisztezett szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam és kb. 7-8 mm vastagra nyújtottam. Különböző formákara vágtam, készült félhold alak, négyzet, háromször és rombusz is...
A falatokat sütőpapíros tepsibe tettem és további 10-12 percet kelesztettem...
A maradék felvert tojáshoz adtam az őrölt pirospaprikákt, ezzel kentem le a tészta tetejét, megszórtam magokkal..
és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 20-22 perc alatt megsütöttem...
Hát ez valami brutális!!!! :)
Sütéseimhez az alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.