
Glutén, laktóz, élesztő, tojás, szója, cukormentesen.
A sok édes finomság után, amiket Szafi Free lisztekből készítettem, most sütöttem ropogtatni valót :) Szintén Szafi Free kenyérliszt volt az alap, de mivel laktózmentes reszelt sajtot használtam, így a recept már nem tejmentes! Azt el tudom képzelni, hogy növényi sajttal is műkdik a recept, bár nem próbáltam még, de biztos lesz olyan aki elkészíti majd így :)
Hozzávalók:
- 155 gr langyos víz
- 20 ml frissen facsart citromlé
- 3 gr só
- 135 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
Kenéshez:
- kókuszolaj
Szóráshoz:
- egy nagyobb csipet őrölt pirospaprika
- egész kömény
- reszelt sajt
A sütőt 180 fokra állítottam. Kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót, a lisztet és a reszelt sajtot is. Kézzel összegyúrtam a tésztát és kb. 5-8 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és 5-6 mm vékonyra nyújtottam, tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal és megszórtam egy csipet őrölt pirospaprikával...
Derelyevágóval kiegyenesítettem a tészta széleit..
Hosszában, kb. másfél centi szélesen felcsíkoztam...
..megszórtam egész köménnyel és a tészta csíkokat elfeleztem...
Sütőpapíros tepsibe raktam, tetejüket megszórtam reszelt sajttal..
..és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel pontosan 32 percet sütöttem.
A köménytől és a pirospaprikától nagyon szuper illata lett :)
Kívül roppanós, belül vajpuha :) Finom és illatos! Nagyon-nagyon örülök hogy sikerül! :)
Sütéseimhez az alapanyagokat a Diétás Termékek Webshop biztosítja!
www.dietas-termekek-webshop.hu
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.