
Glutén és tejmentesen
Többször sütöttem már ropit, de ennyire talán még egyik verzió sem ízlett. Ez a legropogósabb eddig :) Nagyon fincsi lett!
Hozzávalók:
- 80 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 40 ml olaj
- 50 ml víz
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 kk só
- csipet cukor
- fél kk sütőpor (el is hagyható mert a lisztben eleve van térfogatnövelő)
A hozzávalókat egy tálba mértem és egy kézi habverővel összekevertem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A masszát egy szilikon formába töltöttem, de tökéletes habzsák is vagy egy egyszerű nejlon zacsi, aminek a sarkát kivágjátok..
Majd a sütőpapíros tepsibe nyomtam csíkokat, amiket a végén megszórtam szezámmaggal, sóval és egész köménnyel..
A tepsit betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 5 perc alatt készre sütöttem. Nagyon kell rá figyelni, mert gyorsan megéghet!!
Nagyon finom, pattanós, ropogós ropi lett :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.