Pizzás grissini Szafi Free pizzalisztből

 

Pizzás grissini Szafi Free pizzalisztből

Glutén, laktóz, tojás, élesztő, szójamentesen

Imádom a pizzás grissinit, sokat sütöm, egyrészt mert gyorsan megvan, másrészt többfunkciós :) utazáshoz is tökéletes, de napközben két evés között igazi túlélőként használható :) Most egy még gyorsabb és egyszerűbb verziót próbáltam ki, amihez Szafi Free pizzalisztet használtam. Szafi pizzás csiga receptjét vettem alapul, ezt.

 

Hozzávalók:

- 16 gr frissen facsart citromlé
- 100 gr langyos víz
- 150 gr Szafi Free pizza lisztkeverék
(itt megvásárolható)

Töltelék:

- pizzakrém, sürített paradicsom, ketchup, laktózmentes reszelt sajt..vag bármi, kinek mi ízlik :)

A friss citromlevet és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a lisztet és kézzel összegyúrtam. Hagytam állni kb. 10 percet. Ezután pizzaliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és kb. 4-5 mm vékonyra, téglalap alakúra nújtottam, megkentem a krémmel..

Megszórtam reszelt sajttal...

..és hosszában felcsíkoztam..

A hosszú tésztacsíkok végeit összecsíptem és csavartam rajta egyet..

200 fokra előmelegített sütőben sütöttem meg kb. 15 perc alatt...

Vajpuha!!!!! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza