
Glutén-és laktózmentesen
A meleg sem tántorított el attól, hogy megsüssem! Az egyik legfinomabb gluténmentes sós ropogtatnivaló, amiről eddig hallottam.
A meleg sem tántorított el attól, hogy megsüssem! Az egyik legfinomabb gluténmentes sós ropogtatnivaló, amiről eddig hallottam.
A recept a változatosság kedvéért megint csak a facebook-on található Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportból származik! Köszönet érte Fürge Anitának.
A perec hozzávalói a következők:
- 50 dkg Schär MixB liszt
- 10 dkg riszliszt
- 20 dkg margarin
- 2 dl langyos tej
- 20 gr élesztő
- 2 + 1 tojás (2 db a tésztába, egy a végén a kenéshez)
- só
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél órát hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, hengereket formázunk belőlük...
...majd késsel szeletekre vágjuk.
A szeletekből vékony hengereket sodrunk...
.és pereccé alakítjuk...
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket tojjásal lekenjük és forró, 190 fokos sütőben légkeveréssel sütjük. Amikor már szép világosak a pereceink (kb. 8-10 perc után) akkor sóhabot csepegtetünk a tetejükre, majd visszatesszük sülni.
Sóhab:
- 3 ek víz
- 1 ek SchärMixB és 1 ek rizsliszt
- 1 csapott ek só
Addig sütjük, még szép világos aranybarna lesz!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.