
Glutén és laktózmentesen
A fotó senkit se csapjon be, nem linzerről van szó, hanem egy linzer kinézetű, ám de sajtos ízvilágot képviselő isteni finom, omlós sós kekszről! :)
Hozzávalók:
- 133 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester család)
- 25 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 60 gr sertés zsír
- 1 kk só
- 1 db M-es tojás sárgája
- 75 gr laktózmentes tejföl
Tetejére: 1 tojásfehérje (elhagyható)
A hozzávalókat egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Nem kell pihentetni, egyből lehet nyújtani. A tésztét rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam és kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 3-4mm vékonyra nyújtottam...
Szilikonos sütipecséttel formáztam, de bármit használhattok, akár linzerkiszúrót is, nem a forma a lényeg, hanem az íz! :)
A kekszeket sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket kissé felvert tojásfehérjével kentem le...
..és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem..
A mézi formázóval készült kekszet nem kentem le tojásfehérjével, az matt lett és sötétebb is valamivel de az íze ugyan olyan finom :)
Elkészítettük a budapesti Diétázók boltjában a karácsonyi sütőnapon ezt a fantasztikusan finom sajtot! Volt aki azt mondta, jobb mint a "hülyesajtos" :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.