
Glutén, lakóz és tojásmentesen
Marika oldalán, a Malena konyhája című blogon található ennek a finomságnak a receptje. Egy ideje készülök már megsütni, ma végre el is készítettem. Az eredeti recepthez képest fél adaggal dolgoztam és Mester házi kenyérlisztet használtam...
Hozzávalók:
- 200 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 100 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 125 gr laktózmentes vaj
- 100 ml laktózmentes joghurt
- 1 kk só
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk őrölt kömény
Kenéshez:
- laktózmentes joghurt
Tetejére:
- laktózmentes reszelt trappista sajt
- egész kömény
A lisztet egy tálba mértem, hozzáadtam a sót és a kockára vágott vajat majd kézzel összemorzsoltam...
Hozzáadtam a reszelt sajtot, összezúzott fokhagymát, őrölt köményt is és a joghurtot is majd az egészet összegyúrtam. Nekem itt még felvett a tészta egy evőkanál lisztet!!
Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam...
Derelyevágóval 1 centi széles csíkokra vágtam....
A tésztacsíkokat sütőpapíros tepsibe raktam...
Tetejüket lekentem joghurttal..
Néhányra egész köményt és reszelt sajtot szórtam...
Majs 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem..
A fokhagymától és a köménytől annyira jó illata volt :)
A joghurt pedig nagyon szép színt adott neki :)
Nagyon jó kis recept ez, köszönöm Marika még egyszer is! :)
Sütéseimehez az alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.