
Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, paleo
Imádom a grissinit, már nagyon sokféle ízben elkészítettem. Most őrölt pirospaprikával és köménnyel turbóztam fel. így készült..
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
- fél kk őrölt pirospaprika
- 1 kk egész kömény
- 4 g Szafi Reform himalaya só
- 15 g frissen facsart citromlé
- 20 g folyékony kókuszolaj
- 2 db M-es tojás
- 50 g víz
+ lisztkeverék a gyúráshoz és szaggatáshoz
Kenéshez:
- kevés kókuszolaj
A száraz és folyékony hozzávalókat külön tálba mértem, majd összekevertem. Nem túl fotogén a massza de azért megmutatom. Szinte folyós, de nem kell megijedni, mert simán gyúrható lesz a tészta, csak kell neki 10 perc pihentetés...
10 perc pihentetés után lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtottam és késsel kb. 1 cm széles síkokra vágtam...
Egy tésztacsík két végét összecsíptem és megcsavartam....
A grissiniket sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem kevés kókuszolajjal...
..és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Nagyon fincsi :)
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.