
A tészta glutén, tej és tojásmentes!!!
Imádom az ilyen gyorsan elkészíthető, enyhén fűszeres ropogtatnivalót!
Hozzávalók:
- 250 gr Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 250 ml hideg!! víz
- 2 ek olaj
Tetejére:
- 1 ek olaj
- 2 ek laktózmentes tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél kk őrölt pirospaprika
- reszelt trappista sajt
A lisztet, sót cukrot, élesztőt egy tálba mértem, hozzáöntöttem a vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, majd hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam. 50 fokos sütőben kb. 20-30 percet kelesztettem. Kelesztés után a tésztából olajos kézzel kisebb gombócokat csíptem és szintén olajozott szilikon lapon rudakat sodortam a tésztából, amiket sütőpapíros tepsibe rakosgattam..
Visszatettem az 50 fokos sütőbe további 15 percre kelni. EKözben kikevertem a masszát, amit a tetetjére kentem...
A sütő hőfokát 200-ra állítottam, visszatoltam a grissiniket és így sütöttem kb. 10 percig. Ilyen szépen megnőttek..
Majd visszavettem a sütő hőfokát 180-ra és így sütöttem még kb. 10-12 percig őket..
A második adag tetejére reszelt sajtot is tettem. Kívül roppanós, belül isteni finom puha és lyukacsos a tésztája :)
Belül :)
Nagyon finom! Próbáljátok ki! Túlélésnek, munka közben, kiránduláshoz, utazáshoz bármihez jól jöhet :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.