Dupla sajtos hajtogatott pogácsa Piaceri Mediterranei lisztből

 

Dupla sajtos hajtogatott pogácsa Piaceri Mediterranei lisztből

Glutén-és laktózmentesen

Ez a pogi annyira de annyira finoooom! ♥️

Hozzávalók:

- 200 g Piaceri Mediterranei liszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 3 ek laktózmentes tejföl
- 65 g laktózmentes reszelt trappista sajt
- 1 db M-es méretű tojás felverve
 (ebből 1 evőkanállal félre tettem a kenéshez)
- 145 g Liga margarin
- 1 tk só

Tetejére:

- felvert tojásba lehet keverni őrölt pirospaprika, esetleg egész köménnyel, reszelt trappista sajttal megszórni

A lisztet és a margarint tálba mértem, kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a sót, a tejfölt, tojást és a reszelt trappista sajtot, majd az egészet összegyúrtam. Semmit sem pihentettem a tésztát! Azt muszáj megjegyeznem hogy ez egy nagyon ragadós tészta, de rizslisztezett felületen (gumikesztyűben) könnyen formázható!

TIPP!
Korábbi recepteknél már írtam, hogy érdemes beszerezni eldobható gumikesztyűt az ilyen jellegű tésztákhoz, mert nagyon-nagyon ragad, de így kesztyűben sokkal egyszerűbb bánni vele! :)

Rizsliszttel megszórtam a szilikon nyújtólapot és kb. 1 cm vastagra nyújtottam a tésztát, félbehajtottam, kb. 5 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam, ismét félbehajtottam, majd negyedbe, 5 perc pihi, nyújtás újból hajtogatás, megint nyújtás majd végül 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Tetejét a maradék felvert tojással lekentem, szórtam rá néhány szem egész köményt majd reszelt sajtot...

..és 165 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.

Feltétlen próbáljátok ki!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza