Zsemle Mester KenyérMix lisztből

 

Zsemle Mester KenyérMix lisztből

VIDEÓRECEPT!

Hozzávalók:

- 300 g Mester KenyérMix liszt (itt kapható)
- 4 g Dr. Oetker porélesztő
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 2 ek burgonyapehely
- 340 ml víz
- 2 ek olaj

Mielőtt nekiláttok, nézzétek meg ezt a videót, biztos vagyok benne hogy segítségetekre lesz! ☺️

A kiindulópont és az alapanyagok. Megkönnyítjük a helyzetünket és a munkánkat ha előkészítünk mindent, amit az adott receptnél használni fogunk!

A lisztet, cukrot, sót, burgonyapelyhet és az útifűvet, élesztőt egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem 340 ml vizet és kézi robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáöntöttem a olajat is és tovább dagasztottam. Olajos kézzel kisebb adagokat vettem ki a tésztából és gombóccá formázta, amit sütőpapíros tepsibe tettem és 50 fokos sütőben kb. 40 percet kelesztettem...

(formázhattok belőle gömbölyű vagy hosszúkás kenyeret is, (leírás videóval itt) esetleg zsemlét vagy bagettet)

Kelesztés után tetejét olajjal kentem le..

és 200 fokos sütőben (alsó-felső sütéssel) 10 percet sütöttem, majd 180 fokra visszavettem a hőmérsékletet és így sütöttem tovább a zsemléket még 25-30 percig. 
(a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Miután kihűlt, felvágtam...

Nagyon finom puha, hófehér zsemléket sütöttem! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza