Zsemle 2.

 

Zsemle 2.

Egyszerű és elronthatatlan!

Számomra ez a tökéletes zsemle recept! Mondhat bárki bármit, mindenkinek van egy jól bevált, elronthatatlan receptje. Az enyém is ilyen és már nagyon nagyon sok visszajelzést kaptam, hogy többen megsütötték és nem csalódtak benne.

Hozzávalók:

• 150 gr Schar Mix B liszt
• 150 gr Beiker liszt
• 1 ek burgonyapehely
• 1 tk útifűmaghéj
• 1 tk só
• 1 kk cukor
• fél csomag Dr.Oetker porélesztő
• 300 ml víz
• 3 ek kókuzsolaj

A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) dagasztógéppel összeállítottam, majd mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam majd olajos kézzel gombócokat formáztam belőle (én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel).

50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejüket kókuszolajjal lekentem. 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.

Belül:

UPDATE!!! UPDATE!!! UPDATE!!! UPDATE!!! UPDATE!!! UPDATE!!!

Ma megsütöttem (sokadszorra) ezt a zsemlét, némi változtatással. A különbség csupán annyi volt, hogy miután sütőpapíros tepsibe tettem őket, akkor nem meleg sütőben kelesztettem, hanem fent a gázlap tetején, letakarva egy másik, mélyebb tepsivel...(ezt csak azért csináltam így, mert alapól meleg volt a konyhában, de ha hűvüsebb idő lenne, akkor ugyan ezt a manővert csináltam volna, csak 50 fokos meleg sütőben..

Így pihentek kb. 30 percet...

A kelesztési idő letelte után levettem a felső tepsit, annak belső felét vízzel lespricceltem, a zsemléket olajjal lekentem, a vizezett tepsit visszatettem rá és 220 fokos sütőben 10 percet, majd 200 fokon még 10 percet, ezután 180 fokon további 10 percet sütöttem..Miután levettem a felső tepsit, még pár percig hagytam pirulni a zsemlék tetejét.

Ájulás határán voltam amikor megláttam a végeredményt! :)

Eddig is tudtam hogy tuti ez a recept (több mint 3000 ember nézte meg eddig a blogon, az pedig azért szép szám) soha senki nem panaszkodott még, hogy nem sikerült volna a leírásom alapján elkészíteni, de most...most biztosan mondhatom, egy kezdő gluténérzékeny is bátran álljon neki és készítse el! Nem fog csalódni benne!

Imádom! Gyönyörűűűű! ..és nagyon boldog vagyok hogy ilyen szépet tudtam sütni! :)

---

Többen írtatok, hogy milyen a zsemle másnap, illetve milyen volt belül és hogy nézett ki akkor amikor levettem a tepsit róla.

- nos a másnapos állagról annyit, hogy ma is nagyon finom puha, nem morzsálódik és szerintem egy gluténmentes péksütinél ez a lényeg! :)

- mutatom a belsejét, ez a "másnapos" :) fotó..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza