
Muffin tepsiben készültek ezek a sajttal-sonkával töltött zsemlék.
Ízletes és egyben laktató zsemlék..
Az ötlett Betti blogjáról származik, innen. Én más liszttel készítettem, írom az én verziómat.
Hozzávalók:
- 150 gr Schär Mix B liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 300 ml langyos víz
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 tk citromlé
- 2 ek olaj
Töltelékhez:
- füstölt, főtt tarja
- laktózmentes trappista sajt
A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam. A sütéshez én teflon bevonatú muffin sütőformát használtam..
Olajos kézzel csíptem a tésztából és a forma aljába nyomkodatam..
...elsőként sonkát tettem rá...
..majd kis darab sajtot és ezeket befedtem kb. diónyi mennyiségű tésztával...
Újabb réteg következett, sonka, majd sajt legvégül a maradék tésztával befedtem..
50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..
Kelesztés után tetejüket olajjal kentem le, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütöttem.
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.