
Újabb variáció..
A lenmagpelyhes zsemlereceptemből indultam ki, ez a recept volt az első amit Mester lisztből készítettem. Most kihagytam a lenmagpelyhet mert nem volt kedvem kávédarálóval szórakozni és a lenmagból pelyhet készíteni :) :)
Kövesd blogomat a facebookon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet
Hozzávalók:
- 250 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 300 ml hideg víz
- 3 gr porélesztő
- 1 kk só
- csipet cukor
- 10 gr burgonyapehely (itt kapható: Mester Család)
- 10 gr tápióka keményítő (itt kapható: Mester Család)
- 2 ek kókuszolaj
A lisztet, sót, cukrot, tápiókát és a burgonyapelyhet egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és újból összekevertem. Beleöntötem a 300 ml hideg vizet (igen, hideget!!) majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül a két evőkanál olajat is hozzáadtam és tovább dagasztottam, még kb. 4-5 percig. A dagasztás végére szép fényes, krémes állagú, egynemű, csomómentes tésztát kaptam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztából olajos kézzel 4 nagyobb gombócot formáztam...
..a gombócokat tepsibe raktam majd a konyhapulton letakarva (nem huzatban!) kelesztettem 40 percet. Kelsztés után tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal. A tepsit hideg sütőbe tettem, aminek a hőfokát 200-ra állítottam és így sütöttem 5-6 percig a zsemléket..
..ezután visszavettem a hőfokot 180-ra és kb. 35 perc alatt készre sütöttem a zsemléimet..
Habkönnyűek lettek :)
Miután teljesen kihűlt, akkor vágtam fel. Ilyen csodaszép belül :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.