Magvas bagett Mester KenyérMix lisztből

 

Magvas bagett Mester KenyérMix lisztből

Glutén,-tej-,tojás,- szójamentesen!

Hozzávalók:

- 300 g Mester KenyérMix liszt
- 4 g porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1 tk só

- 290 ml víz
- 1 és fél ek olaj

Tetejére vegyes magkeverék + olaj a kenéshez.

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a sót, cukrot is és megint összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. 

Olajos kézzel néhányszor átgyúrtam a tésztát majd két részre osztottam majd szintén olajos kézzel bagettet formáztam, tetejére magvakat szórtam. Az alábbi videóban megnézhetitek hogy készítettem...

A bagett sütő formát a Cookori.com konyhafelszerelési webshopban szereztem be! ITT!

50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejét lekentem olajjal.

... és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem.

Pihe-puha, illatos! Nagyon finom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza