
Glutén,-tej-,tojás,- szójamentesen!
Hozzávalók:
- 300 g Mester KenyérMix liszt
- 4 g porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 290 ml víz
- 1 és fél ek olaj
Tetejére vegyes magkeverék + olaj a kenéshez.
A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a sót, cukrot is és megint összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat.
Olajos kézzel néhányszor átgyúrtam a tésztát majd két részre osztottam majd szintén olajos kézzel bagettet formáztam, tetejére magvakat szórtam. Az alábbi videóban megnézhetitek hogy készítettem...
A bagett sütő formát a Cookori.com konyhafelszerelési webshopban szereztem be! ITT!
50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejét lekentem olajjal.
... és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem.
Pihe-puha, illatos! Nagyon finom! :)
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.