Csavart kifli

 

Csavart kifli

A kifli! Én csak így hívom! Olyan igaz, visszatekerhető... nem is tudom mikor ettem utoljára ilyet.. egy biztos, nem most volt!

A kifli :) én csak így hívom! :) Olyan igaz, visszatekerhető...nem is tudom mikor ettem utoljára ilyet..egy biztos, nem most volt! Különböző liszteket kevetem össze, bár nekem is van tökéletesen bevált, elronthatatlan kenyérreceptem, de én mindig variálok, kísérletezek :) Ez a mostani kifli is ilyen kísérlet eredménye!

Hozzávalók:

- 175 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 175 gr Schär Mix B liszt
- 2 ek hajdinaliszt
- 1 ek burgonyapehely
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 150 ml laktózmentes tej
- 200 ml víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3 ek olaj

A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) tálba tettem és robotgéppel összeállítottam. Mikor már egynemű volt a tészta, hozzáadtam az olajat is és még kb. 10 percig dagasztottam. Ezután a tésztából kisebb gombócokat formáltam, szilikon lapon csepp alakúra nyújtotam, majd a szélesebbik oldalától feltekertem és kifli alakúra formáztam. A szárazanyag ennél a receptnél összesen 375 gramm volt, ebből a mennyiségből nekem ennyi kiflim lett..

50 fokos sütőben kelesztettem őket 35 percet, majd tetejüket olajjal lekentem és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza