
Gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, paleo recept
A bagett után most császárzsemle formában is elkészült ez a finomság. Valóban mellékíz mentes, több napig is puha, feltétlen próbáljátok ki!!!
Hozzávalók 4 db császárzsemléhez
- 150 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett gluténmentes kenyér- és péksütemény lisztkeverék
- 3 g só
- 30g frissen facsart citromlé
- 10 g kókuszolaj
- 2 db M-es méretű tojás
- 100 g víz
+ 6 g liszt gyúráshoz
Kenéshez:
- kókuszolaj
A folyékony és a száraz hozzávalókat külön kimértem majd összeöntöttem és kézzel összegyúrtam. Hagytam állni a tésztát 10 percig, közben a sütő hőfokát 200-ra állítottam. 10 perc letelte után a tésztát kevés liszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam majd hengerré formáztam és 4 részre osztottam. Egyenként mindegyik tészta adagból gombócot készítettem, ezeket sütőpapíros tepsibe tettem...
Császárzsemle formázóval mintáztam...
Tetejüket kókuszolajjal kentem le és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem...
Felvágva :)
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika