
Magvas finomság
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 200 gr Mester házi kenyérliszt
- 25 gr Mester Család cirokliszt
- 10 gr Mester Család burgonyapehely
- 1 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 250 ml hideg víz
- 1 ek kókuszolaj
Tetejére:
- kókuszolaj
Szóráshoz:
- vegyes magkeverék
A liszteket, burgonyapelyhet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és megint összekevertem. Beleöntöttem a hideg vizet és dagasztógéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam az olajat és tovább dagasztottam. A kész tésztát olajos kézzel vettem ki a tálból majd olajozott felületű szilikon lapon kézzel átgyúrtam, kb. 2 centi vastagra nyújtottam és 4 részre osztottam. A tésztákat sütőpapíros tepsibe raktam..
..és 50 fokon 35-40 percet kelesztettem. Kelesztés után sütő hőfokát 200-ra állítottam, a cipók tetejét lekentem olajjal, megszórtam magkeverékkel..
..és visszatoltam a sütőbe. Így sütöttem kb. 10 percet majd a sütő hőfokát visszavettem 180-ra és kb. 20 perc alatt készre sütöttem...
Belül..
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika