Ciabatta Mesterházi kenyérlisztből

 

Ciabatta Mesterházi kenyérlisztből

Magvas finomság

Hozzávalók 4 darabhoz:

- 200 gr Mester házi kenyérliszt
- 25 gr Mester Család cirokliszt
- 10 gr Mester Család burgonyapehely
- 1 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 250 ml hideg víz
- 1 ek kókuszolaj

Tetejére:

- kókuszolaj

Szóráshoz:

- vegyes magkeverék

A liszteket, burgonyapelyhet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és megint összekevertem. Beleöntöttem a hideg vizet és dagasztógéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam az olajat és tovább dagasztottam. A kész tésztát olajos kézzel vettem ki a tálból majd olajozott felületű szilikon lapon kézzel átgyúrtam, kb. 2 centi vastagra nyújtottam és 4 részre osztottam. A tésztákat sütőpapíros tepsibe raktam..

..és 50 fokon 35-40 percet kelesztettem. Kelesztés után sütő hőfokát 200-ra állítottam, a cipók tetejét lekentem olajjal, megszórtam magkeverékkel..

..és visszatoltam a sütőbe. Így sütöttem kb. 10 percet majd a sütő hőfokát visszavettem 180-ra és kb. 20 perc alatt készre sütöttem...

Belül..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza