Barátság zsemle :)

 

Barátság zsemle :)

Nutri-free Mix per Pane és Mester Házi kenyérliszt keverékéből

Azért neveztem barátság zsemlének, mert két, számomra nagyon kedvelt lisztből készítettem. Nutri-free Mix per Pane és Mester házi kenyérliszt keverékéből. Mindkét liszt zacsijában kevés volt már, ezért összedolgoztam a kettőt :)

Hozzávalók:

- 130 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 120 gr Mester házi kenyérliszt
- 2 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 kk só
- fél kk cukor
- 1 ek Mester Család burgonyapehely
- 250 ml víz
- 2 ek kókuszolaj

A kétféle lisztet, burgonyapelyhet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a (hideg!!!) vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, majd hozzáöntöttem a kókuszolajat is és tovább dagasztottam. Miután a tészta szép egynemű, csomómentes lett, abbahagytam a dagasztást. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztából olajos kézzel kisebb adagokat csíptem (a fenti adagból 4 nagyobb zsemlém lett) majd gobóccá formáztam és a tepsibe tettem...

...majd meleg helyen, én most 50 fokos sütőben kelesztettem 35 percet...

Kivettem a zsemléket, a sütőt 210 fokra állítottam, a zsemlék tetejét kevés kókuszolajjal lekentem, a tepsit betoltam a sütőbe és a korábban beállított magas hőfokon sütöttem kb 10 percig, majd a sütő hőfokát visszavettem 180-ra és további 15-20 percet sütöttem még a zsemléket. (a sütési idő sütőfüggő)

Íme a végeredmény:

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza