
Glutén- és tejmentesen
Hozzávalók:
- 300 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 250 ml rizstej
- 3 gr Dr.Oetker porélesztő
- 50 ml víz
- 20 gr Liga margarin
- 20 gr cukor
- 1 db M-es tojás sárgája
Kenéshez:
- 1 db tojás
Szóráshoz:
- szezámmag
- egész mák
A lisztet, cukrot tálba mértem, hozzáadtam a tojás sárgáját és a porélesztőt, beleöntöttem a hideg tej+víz keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Közben beleöntöttem az olvasztott vajat is tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, vizes kézzel gombócokat formáztam belőle és a gombócok közepébe ujjammal lyukakat nyomtam...
A tésztát sütőpapíros tepsibe rakosgattam, 35-40 percig kelesztettem. Kelesztés után a sütő hőfokát 210-re állítottam, a bagelek tetejét felvert tojással lekentem, megszórtam szezámmaggal és mákkal...
..majd betettem a melegedő sütőbe. Vártam 5-6 percet és a hőfokot visszavettem 190-re, így sütöttem tovább a bageleket kb. 15-20 percig...
Sütéseimhez az alapanyagokat a Mester Csalad biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika